Category - General Knowledge

Part - Countries Capital

Question No. - 25

Time - 25 Minuts



1. What is the capital of Australia?

a) Thames
b) Sydney
c) Canberra
d) Melbourne

Ans- c) Canberra.

2. What is the capital of Cambodia?

a) Phnom Penh
b) Bogota
c) Preah Sihanouk
d) Kampot

Ans- b) Bogota.

3. What is the capital of Abkhazia?

a) Sokhumi
b) Tkvarcheli
c) Gudauta
d) Ochamchire

Ans- a) Sokhumi.

4. What is the capital of Aland Islands?

a) Sottunga
b) Lumparland
c) Lemland
d) Mariehamn

Ans- d) Mariehamn.

5. What is the capital of Algeria?

a) Algiers
b) Constantine
c) Barika
d) Biskra

Ans- a) Algiers.

6. What is the capital of Angola?

a) Saurimo
b) Angola
c) Luanda
d) Huambo

Ans- c) Luanda.

7. What is the capital of Argentina?

a) Buenos Aires
b) Mendoza
c) Rosario
d) Corrientes

Ans- a) Buenos Aires.

8. What is the capital of ?

a) San Nicolas
b) Oranjestad
c) Ceru Colorado
d) Cunucu Abao

Ans-b) Oranjestad.

9. What is the capital of Austria?

a) Graz
b) Vienna
c) Salzburg
d) Graz

Ans- b) Vienna.

10. What is the capital of Bahamas?

a) West End
b) Freeport
c) Nassau
d) Nicholls Town

Ans- c) Nassau.

11. What is the capital of Bahrain?

a) Manama
b) Hamad Town
c) Riffa
d) Muharraq

Ans- a) Manama.

12. What is the capital of Barbados?

a) Bayleys
b) Greenland
c) Holetown
d) Bridgetown

Ans- d) Bridgetown .

13. What is the capital of Belgium?

a) Bruges
b) Brussels
c) Antwerp
d) Mechelen

Ans- b) Brussels .

14. What is the capital of Bermuda?

a) Hamilton
b) Freeport
c) Nassau
d) Nicholls Town

Ans- a) Hamilton.

15. What is the capital of Brazil?

a) Curitiba
b) Rio de Janeiro
c) Belo Horizonte
d) Brasília

Ans- d) Brasília.

16. What is the capital of Botswana?

a) Molepolole
b) Francistown
c) Maun
d) Gaborone

Ans- d) Gaborone.

17. What is the capital of Cameroon?

a) Douala
b) Yaounde
c) Nkongsamba
d) Ngaoundere

Ans- b) Yaounde .

18. What is the capital of Cayman Islands?

a) Bodden Town
b) North Side
c) West Bay
d) George Town

Ans- d) George Town.

19. What is the capital of Costa Rica?

a) San Jose
b) Heredia
c) Puntarenas
d) Liberia

Ans- a) San Jose.

20. What is the capital of Cyprus?

a) North Nicosia
b) Nicosia
c) Limassol
d) Paphos

Ans- b) Nicosia.

21. What is the capital of Ecuador?

a) Quito
b) Santo Domingo
c) Loja
d) Manta

Ans- a) Quito.

22. What is the capital of Denmark?

a) Odense
b) Aalborg
c) Esbjerg
d) Copenhagen

Ans- d) Copenhagen.

23. What is the capital of Eritrea?

a) Dekemhare
b) Asmara
c) Ghinda
d) Keren

Ans- b) Asmara.

24. What is the capital of Fiji?

a) Nadi
b) Labasa
c) Nausori
d) Suva

Ans- d) Suva.

25. What is the capital of Georgia?

a) Tbilisi
b) Decatur
c) Valdosta
d) Newnan

Ans- a) Tbilisi.